7 steg för att hålla ditt ekonomiska nyårslöfte

Blogg


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


Ikväll är det nyårsafton och det självklara samtalsämnet på festen kommer vara våra nyårslöften. Förra året lovade 10 procent av svenskarna att de skulle få ordning på ekonomin. Om du tänker i samma banor ger vi på Småspararguiden dig här 7 enkla steg för att lyckas.

  1. Följ Småspararguidens 10 budord.
  2. Börja månadsspara långsiktigt i en ISK.
  3. Kontakta din bank och säkerställ att du har avbrutit ett eventuellt sparande i individuell pensionsförsäkring då den sparformen kommer börja dubbelbeskattas från årsskiftet.
  4. Se till att du inte har blivit pålurad en usel PPM-fond. Logga in på pensionsmyndigheten och välj den statliga standardfonden AP7 Såfa så är du i trygga händer.
  5. Logga in på minpension.se
    och bekanta dig med din pensionsprognos.
  6. Gå igenom dina fonder. Ersätt dyra aktivt förvaltade aktiefonder med billiga indexfonder.
  7. Om du har bolån, prata med de andra bankerna om de kan erbjuda en lägre ränta.

Testa gärna vår Sparguide och vår Fondguide för att ta reda på vilken sparform som fungerar bäst för dig och vilken fond som är bäst och billigast på just din bank. Det är helt gratis! Om du vill ha mer hjälp kan du även få privatekonomisk rådgivning genom oss.

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Patrick Siegbahn

Patrick Siegbahnär grävande finansgranskare, expert i Plånboken i P1, tidigare risk- och hedgefondanalytiker och grundare till Småspararguiden. Läs mer om honom här.