Sveriges bästa aktiefond finns visst hos Danske Bank

Småspararjouren


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


FRÅGA: Hej, ni rekommenderar fonden Danske Invest Global Index för danske bank-kunder. Jag ser dock att jag kan handla LF Global indexnära hos danske bank också. Är det nåt jag missar här?

SVAR: Nej. Du har inte missat något. Det hade däremot vi. Vi har forskat vidare i detta och man måste ha ett konto för fondhandel på Danske Bank för att se hela deras fondutbud. Det har ingen av oss, men vi har fått bekräftat från Danske Banks kundtjänst att de mycket riktigt har Länsförsäkringar Global Indexnära.

Det här innebär att det inte finns någon större anledning för kunder i Danske Bank att ha fondsparandet någon annanstans. Bättre och billigare än Länsförsäkringar Global Indexnära blir det inte just nu på svenska fondmarknaden.

Vi har uppdaterat fondguiden. Stort tack för hjälpen!

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Andreas Runnemo

Andreas Runnemo har 10 års erfarenhet från finansbranschen där han innan Småspararguiden har jobbat på hedgefond, storbank och livförsäkringsbolag. Trots att han själv har suttit på hedgefond och byggt avancerade algoritmer för att slå börsen har han alltid haft sina egna pengar i billiga indexfonder. Andreas är civilingenjör från KTH (Teknisk Fysik) med inriktning finansiell matematik och civilekonom från Handels.