Oberoende rådgivning kring uttag av pension

Vi går igenom alla aspekter av att ta ut sina pensioner

 • Gör en plan för din pensionering.
 • Förstå vad du kan påverka.
 • Undvik de vanliga fällorna.

BOKA TID

Pris: 1950 kr/h inkl moms

Inte läge att boka just nu? Bli påmind!

Våra tidigare kunder

 • Fick en mycket bra och givande 70-minuters genomgång med Patrick där vi gick genom hur jag ska tänka framöver till min pension om 10-15 år. Främst hur jag ska tänka med mitt bolag och optimering av skatter men också att samla pension/sparande på ett ställe. Fick också bekräftat att jag är inne på rätt spår till stor del och det känns bra. Rekommenderar detta verkligen då de är opartiska och inte säljer egna försäkringar/produkter som de tjänar på att får mig att välja.... Läs mer
 • Träffade Patrik och fick väldigt bra hjälp med att bättre förstå hur jag kan optimera mitt företags ekonomi och min egna privatekonomi. Patrik var väldigt pedagogisk, och expanderade mitt sätt att tänka men samtidigt så simplifierade han också för mig genom att tydliggöra vägvalen framåt. Så jag lämnade mötet med större insikter och tydliga alternativ. Rekommenderas varmt.
 • Är väldigt nöjd efter ett digitalt möte med Andreas. Det kändes verklgen att rådgivningen var OBEROENDE, jag fick en heltäckande genomgång av min ekonomiska situation med bra och enkla förslag. Jag har suttit på liknande möten tidigare med personliga "bankmän" och andra sk oberoende rådgivare, men alltid gått därifrån med en besk eftersmak. Hos Småspararguiden kändes det helt annorlunda, det var ärligt, sakligt och konstruktivt. Jag kommer definitivt att boka ett uppföljnings... Läs mer
 • Bokade och fick en total genomgång av mitt privata sparande, pensionssparande med uttagsordning, skatter mm. Fick mycket värdefull information och konkreta råd hur jag ska tänka och agera. Tack Patrick för förtroendeingivande samtal och professionellt bemötande, det andades kvalite’, kompetens och framförallt engagemang. Kan verkligen rekommendera rådgivningen från Småsparguiden!
 • Oberoende rådgivning på riktigt! Du blir inte erbjuden att köpa något och de är inte ut efter att förvalta dina pengar. Man betalar endast för de minuter du har fått konsultation. Patrick återkom direkt efter mötet med skriftlig dokumentation och svarade på flera följdfrågor tålmodigt efteråt utan att debitera extra. Supernöjd.

Vad vi kan hjälpa dig med

 • Genomgång av minpension.se

 • Hjälp att planera uttag av pension

 • När kan jag gå i pension?

 • Borde jag flytta mina pensioner?

 • Hur sänker jag mina avgifter?

 • Vad händer om jag dör?

 • Skall jag ta ut livsvarigt?

 • Ta ut hela eller delar av pensionen?

Dina rådgivare

Patrick Siegbahn


 • Grundare Småspararguiden 2014

 • Civilingenjör teknisk fysik KTH

 • Certifierad placeringsrådgivare

 • 7 års erfarenhet som risk- hedgefondanalytiker

 • 1 års erfarenhet från Finansinspektionen

 • Konsumentpriset Blåslampan 2017

 • Avslöjade brottsmisstänkta affärerna i Allra

 • Expert i Plånboken i P1

Andreas Runnemo


 • Grundare Småspararguiden 2014

 • Civilingenjör teknisk fysik, huvudämne finansiell matematik, KTH

 • Ekonomie kandidat, Handelshögskolan i Stockholm

 • Publicerad i Journal of Risk

 • 5 år som hedgefondanalytiker

 • 3 år på storbank och livförsäkringsbolag

 • Författare till Mer Pengar för Pengarna

Karin Grettve


 • Civilekonom, Ekonomie magister med huvudämnet företagsekonomi, Stockholms universitet

 • Systemvetare, Kandidatexamen i informatik, Lunds universitet

 • 4 år på Pensionsmyndigheten som privatekonomisk analytiker

 • 6 år som pensionsrådgivare

 • 4 år på investmentbank, rådgivare på private banking

 • Författare till rapporten Eget sparande till pension - en konsumentvägledning

Så går det till!

Läs mer om hur ett möte går till och vad du kan förbereda inför.

"Därför är jag oberoende rådgivare"

Patrick berättar varför det är roligt att hjälpa folk med sparandet, vilka frågor folk brukar ha och hur mycket pengar kunderna sparar.

Det som gör oss unika


Vetenskapliga.


Våra råd är i linje med finansiell forskning och vi har gedigen akademisk bakgrund.


Oberoende.


Vi har inga kopplingar till finansbranschen och inga egna sparprodukter att sälja.


Passionerade.


Vi ger inte bara råd utan bevakar även konsumenternas intressen på finansmarknaden genom debatt och grävande reportage.