Uppdatering 2020-12-02: Den här annonsen är inte längre aktuell. Vi hoppas att den blir det igen i framtiden.

Om oss

Småspararguiden är en av Sveriges mest högprofilerade oberoende rådgivare. Vi har avslöjat skandalbolaget Allra, vunnit konsumentpriset Blåslampan, nominerats till pris för våra rådgivningstjänster av Statens tjänstepensionsverk, skrivit en bok som hängt på topplistan i veckor, publicerat hundratals blogginlägg och har 30 000 unika besökare på vår hemsida varje månad. 

För många av våra mindre finansintresserade läsare är vi mest kända för att vi är bra på att förklara krångliga och tråkiga saker som pension och sparande på ett begripligt sätt. För folk i branschen är vi kända för är vår förmåga att visa upp och kritisera alla knep branschen använder för att ta ut kraftiga överpriser av sina kunder utan att tillföra något värde.

Ekonomiskt går det inte lika bra för oss, men det går åtminstone åt rätt håll. Vår huvudsakliga intäktskälla är oberoende rådgivningsmöten och försäljningen av den tjänsten har ökat stadigt de senaste åren. Nu blir vår rådgivare Patrick snart pappa igen och planerar att vara föräldraledig på deltid från januari och ett och ett halvt år framåt. I och med det så riskerar vi att hamna i en situation där vi behöver säga nej till kunder. 

Och det är här du kommer in i bilden.

Om dig

Vi söker dig som uppfyller följande kriterier:

  1. Du ser inte ut som en fågelholk när du hör begrepp som ITPK, fribrev, återbetalningsskydd, försäkringsavgift och flyttavgift. Våra rekommendationer kring fondval och risknivå är förvånansvärt enkla så det kan du lätt lära dig, men det svenska pensionssystemet är så krångligt att du behöver en viss förkunskap. 
  2. Du tycker att det är roligt att hjälpa människor.
  3. Du är duktig på att förklara svåra saker på ett enkelt och trevligt sätt.
  4. Du rekommenderar gladeligen alla som vill spara långsiktigt att välja den billigaste, globala indexfond de kan hitta utan att bli det minsta sugen på att krydda portföljen med en fin aktivt förvaltad fond med avgift 1,5%. Har du jobbat som säljare förut eller spelat på aktier på fritiden så är vi inte långsinta, men det vill till att du vill konvertera på riktigt. 
  5. Du är inte beroende av en fast anställning utan är öppen för att jobba på timbasis eller på deltid. Vi är tyvärr inte där att vi kan erbjuda en fast heltidstjänst riktigt än. Kanske är du nybliven pensionär, kanske gör du något annat på deltid eller så har du bara en tillräcklig buffert och är billig i drift. Kanske är du en gammal säljare/rådgivare som tror dig kunna dra in en del kunder själv och vill ha ett mer eller mindre löst samarbete.

Har du jobbat som rådgivare eller säljare förut och har en rådgivningslicens är det inte fel, men det är absolut inget krav. Den rådgivning vi erbjuder idag är inte tillståndspliktig.

Vår rådgivning sker idag endera digitalt eller på vårt kontor i Stockholm. Vi är öppna för att öppna kontor i någon annan storstadsregion (Göteborg eller Malmö) om du bor där, men vi är tveksamma till om det finns kundunderlag nog i en mindre stad än så och vi vill helst inte ta in någon som enbart har möjlighet att ta digitala möten.

Hör av dig till Andreas på andreas@smaspararguiden.se eller 0700838174 så berättar vi mer.