Sökes: Styrelseledamot som tycker att pension är tråkigt

Uppdatering 2020-10-16

Vi är nu överens med två nya styrelseledamöter (blir officiellt när de är formellt invalda). Det tråkiga med processen var att vi blev tvungna att säga nej till ett antal väldigt kompetenta personer, men vi är väldigt nöjda med slut resultatet och så klart stolta och glada över hur många som är intresserade av att bidra till vår resa!

Bakgrund

Småspararguiden är på många sätt en succé. Vi har vunnit fina priser, avslöjat en massa finansskojare, skrivit en bok som säljer ganska bra (åtminstone för ett så tråkigt ämne) och har fantastiskt nöjda rådgivningskunder som ständigt ger oss fem stjärnor i betyg. Vi är också med i media då och då, har runt 30 000 unika besökare månatligen och har så bra SEO att vi kan bli topp tre-rankade på nästan vilket finansrelaterat sökord vi vill. 

Framförallt har vi hjälpt många människor att sluta ge bort orimligt stora delar av sina spar- och pensionspengar till finansbranschen. Det är vi mycket stolta över.

Vi tror dock att vi skulle kunna göra ännu mer om vi var lite mindre insnöade. Det är fortfarande alldeles för många konsumenter som blir blåsta på mycket pengar och vi vill nå ännu fler. För att lyckas med det behöver vi både bli smartare och bli fler som kan göra bra saker. För att bli fler anställda behöver vi öka våra intäkter. Vi har funderat en del på hur vi kan ta nästa steg och kommit fram till att vi behöver fler perspektiv och en ny röst som utmanar oss. 

Vi söker därför en ny styrelseledamot som kan hjälpa oss att utveckla vår strategi, vår kommunikation och vårt erbjudande.

Om dig

Vi söker dig som uppfyller några av de här punkterna. Den första och den sista är viktigast.

 1. Är ointresserad och inkompetent när det gäller sparande och pension (så att du kan sätta dig in i hur våra kunder och läsare tänker)
 2. Har kompetens inom digital marknadsföring
 3. Har kompetens inom UX/design
 4. Är strategiskt lagd
 5. Har förståelse för hur det är att driva ett litet företag
 6. Har erfarenhet av någon form av styrelsearbete
 7. Har förståelse för affär och affärsutveckling, men…
 8. Drivs mer av att göra bra saker än av att tjäna pengar

Vi går på kompetens och inte kön, men eftersom folk tenderar att underskatta kvinnors kompetens vill vi uppmuntra kvinnor att söka lite extra.

Förutsättningar

Här är några förutsättningar som är bra att känna till

 1. Ekonomiskt är vi fortfarande små. Vi har omsatt ca 400 tkr två år i rad. I år blir det mer, men vi är fortfarande på gränsen till att kunna ge Patrick en vettig heltidslön. Det betyder att vi rör oss med små medel.
 2. Vi har ambitionen att växa, men med hjärta och i rimlig fart. Vi kommer högst troligt att räknas som småföretag även om fem år. 
 3. Vi tänker oss någon form av ersättning (pengar eller möjligtvis aktier), men du blir inte rik på det här.
 4. Vi är ganska tekniska och snabbfotade. All vår utveckling har gjorts av oss själva. Stegen från idé till utförande av utvecklingsprojekt fastnar sällan på behov av externa resurser.
 5. Vi bedriver trots vår storlek något som liknar riktigt styrelsearbete. Dvs vi har riktiga möten, tar fram underlag, diskuterar strategi, etc. Vi ser fram emot att bli ännu proffsigare med dig ombord. 
 6. Det är på riktigt en styrelseledamot vi söker. Det vi förväntar oss av dig är att peka oss rätt i det vi gör själva, utvärdera var det kan vara värt att ta in den lilla konsulthjälp ekonomin tillåter, osv. Dvs vi har respekt för din tid och förväntar oss inte att du ska göra massa praktiskt gratisarbete med hemsidesdesign, marknadsföring, e.d.
 7. Vi har 5-8 styrelsemöten per år.
 8. Vi som sitter i styrelsen idag är Elisabeth Wass (ordförande), Patrick Siegbahn (grundare, största ägare och enda anställda), Andreas Runnemo (näst största ägare och grundare) samt David Rydén (ägare och grundare)

Vi är faktiskt roliga

Trots att vi är så torra att vi håller på med pension och sparande tycker vi själva att vi är ganska roliga. Dessutom jobbar vi med att utmana och förändra en bransch vilket är väldigt kul och vi får väldigt mycket positiv uppmärksamhet för det vi gör. Vi tror därför i all ödmjukhet att det både är roligt och utvecklande att jobba med oss. 

Låter det intressant?

Hör gärna av dig till Andreas (andreas@smaspararguiden.se eller 0700838174) så tar vi det därifrån. Du behöver inte vara helt säker på att du vill utan det räcker fint att vara lite nyfiken.