Blir du också lurad av tidningarnas skrämselrubriker? Testa dig själv i ett spel!

Blogg


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


Ett av de vanligaste misstagen en småsparare kan göra är att försöka tajma marknaden. Det kan vara lockande att tro att man kan tjäna pengar på att sälja då tidningarna spår en nedgång på börsen. Det är samma sak som att tro sig veta bättre än alla andra investerare, något som sällan stämmer. Den kända sparprofeten Warren Buffett har till exempel sagt att det bara är banker och mäklare som tjänar på att du köper och säljer ofta.

Fortfarande inte säker? Det amerikanska bolaget Betterment har byggt ett litet roligt spel där man får en slumpad rubrik från amerikanska tidningen New York Times och sedan får bestämma om man vill investera i marknaden eller istället ha pengarna på sparkontot i 6 månader.

Klicka HÄR för att komma till spelet. Lycka till!

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

David Sjöberg

David Sjöberg studerar för tillfället en Masterexamen i nationalekonomi på Köpenhamns Universitet. Han är tjänstledig från svenskt Kvalitetsindex där han ansvarade för kundnöjdhetsmätningarna inom bank och finans. David gillar att analysera incitament och konkurrens, särskilt inom svenska finansmarknaden. I sitt sparande tycker han att man ska hålla psykologin i schack och ha en tydlig strategi och sparmål. Billigt och enkelt kommer man långt på.