Dags för SAS-piloterna att fokusera på andra förhandlingar

Blogg

Ingen lär ha missat nyheten att SAS-piloterna nyligen kommit ur en strejk som drabbat många resenärer. Missnöjet skall enligt media ha gällt lönenivåer, skor och solglasögon. När stridsyxan nu lagts ned är det kanske dags att de riktar energin på att städa upp bland sina egna avtal.

Branschtidningen Pensionsnyheterna rapporterar att piloterna sedan 2013 har fått sina pensioner omhändertagna av försäkringsförmedlaren Söderberg & Partners som är ökända för att leva på provisioner från fond- och försäkringsbolag. I det här fallet handlar det om 6% av piloternas pension som med försäkringsbolaget Folksams goda minne går till “rådgivare” istället för till piloterna. De tar alltså SEX GÅNGER mer betalt än någon annan kollektivavtalad pension som vi känner till! Att “rådgivningen” ingår innebär att piloternas sparpengar förmodligen skjutsas in i Söderberg & Partners egna fond Trygghet 75 så att så mycket som halva pensionen äts upp av avgifter. MAYDAY-MAYDAY!

Kanske dags för en second opinion?


Delar av nyheten återges med tillstånd från Pensionsnyheterna/Exakt Media AB

Om författaren

Patrick Siegbahn

Patrick Siegbahnär grävande finansgranskare, expert i Plånboken i P1, tidigare risk- och hedgefondanalytiker och grundare till Småspararguiden. Läs mer om honom här.