Småspararguiden skriver bok

Blogg


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


Vi på Småspararguiden kan stolt meddela att vi har skrivit bokkontrakt med förlaget Roos & Tegner, specialister på facklitteratur. Vi ska skriva så att tangenterna glöder i sommar med målet att boken ska ges ut nästa vår. 

[Uppdatering: Boken är nu ute och går att köpa hos de flesta större bokförsäljare. Tex hos Adlibris.]

Boken ska förstås handla om sparande och pensioner. Vi tänkte först skriva en deckare där en engagerad finansrebell löser mysterier med försvunna pensionspengar, men tyvärr nappade inget förlag på den idén. Istället blir det en Småspararguide som ska hjälpa vanliga människor som tycker att finans är rätt trist att ändå göra vettiga saker med sina pengar. 

För er som redan läser vår blogg kommer innehållet inte bli någon större överraskning. Vi kommer att fortsätta såga höga avgifter, provisioner och säljare som kallar sig rådgivare. Vi tycker dock själva att det ska bli kul att ha lite mer utrymme att för att skriva någonting större och mer sammanhängande. En blogg blir lätt snuttifierad och svarar på en sak i taget.  

Om du som läser detta inte är finansexpert så är vi nyfikna på vad du skulle vilja att vi skriver om? Är det något särskilt som du tycker är helt obegripligt kring finans och som behöver förklaras? Skriv gärna på vår sida på Facebook eller i kommentarsfältet här nedan.

Vill du inte missa lanseringen av boken? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så berättar vi när boken går att beställa!

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Andreas Runnemo

Andreas Runnemo har 10 års erfarenhet från finansbranschen där han innan Småspararguiden har jobbat på hedgefond, storbank och livförsäkringsbolag. Trots att han själv har suttit på hedgefond och byggt avancerade algoritmer för att slå börsen har han alltid haft sina egna pengar i billiga indexfonder. Andreas är civilingenjör från KTH (Teknisk Fysik) med inriktning finansiell matematik och civilekonom från Handels.