Är kreditkort bra?

Småspararjouren


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


FRÅGA: Kreditkort, bra eller dåligt? Om bra, hur ska man tänka när man väljer leverantör? Blir snurrig på alla bonusprogram. Förutsatt att man betalar räkningar i tid.

SVAR: Om man betalar räkningar i tid är kreditkort ingen risk för din privatekonomi. Kreditkort kan också ha förmånliga bonusar eller återbäring.

Varje gång du betalar med ett kreditkort kostar det handlaren en summa och det är denna kostnad som många kreditkortsbolag konkurrerar om och erbjuder därför olika former av bonus. Det finns dock alltid risken att man hamnar i en negativ spiral i sin privatekonomi eftersom man kan handla på kredit till dåliga villkor (om man mot all förmodan inte kan betala). Hos statligt finansierade Konsumenternas.se kan du jämföra olika kort.

En mellanväg är att ha ett kreditkort med 0 kr i kredit. Då för du över pengar till kontot och riskerar aldrig att hamna i en skuldfälla men kan ändå få ta del av olika bonusprogram.

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Småspararguiden

Det här inlägget har flera av oss skrivit tillsammans. Läs gärna mer om vilka vi är under rubriken "Om oss" och "Vilka är vi".