Avanza eller Nordnet för tjänstepension?

Småspararjouren


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


FRÅGA: Hej! För det första kudos till er för matnyttig blogg och inte minst för att ni tar er tid att svara på frågor. Nu till min fråga: för oss som vill lägga så lite av vår tid som möjligt till att tänka på tjänstepension, minimera dess avgifter och därför nu står och väger mellan att bli kund hos Avanza eller Nordnet, vilket av de två anser ni är det smartaste valet och varför?

SVAR: Hej! Avanza och Nordnet har samma erbjudande för dig som sparar till tjänstepensionen. Båda har stora fondutbud och innehåller till stor del samma fonder till samma avgifter. Dessutom finns inga skalavgifter för kapitalförsäkring, och ISK är som vanligt gratis. Avanza hjälper även till med upp till 1000 kr om det kostar att flytta över tjänstepensionen från ett annat bolag.

Avanza har den kända indexfonden Avanza Zero, medan Nordnet har motsvarande erbjudande med sina Superfonder för Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Du gör ett bra val med båda.

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Småspararguiden

Det här inlägget har flera av oss skrivit tillsammans. Läs gärna mer om vilka vi är under rubriken "Om oss" och "Vilka är vi".