Varför rekommenderas Länsförsäkringar Global Indexnära?

Småspararjouren


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


FRÅGA: Hej! Varför rekommenderar ni Länsförsäkringar Global Indexnära framför Swedbank Robur Access Global? Enligt Nordnet så är den årliga avgiften 0.22% för Länsförsäkringar och 0.20% för Swedbank. Jag antar att det är något jag missar så ni får gärna hjälpa mig att förstå.

SVAR: Hej! Vår allmänna rekommendation är den billigaste globala aktieindexfonden. Swedbank Robur Access Global och Länsförsäkringar Global Indexnära uppfyller båda dessa enkla kriterier med en förvaltningsavgift på 0,20%. Den årliga avgiften inkluderar fler avgifter och rapporteras mycket riktigt vara 0,22% för Länsförsäkringars fond baserat på utfallet för 2015. Eftersom Roburs fond är ny för i år har de inte någon historik som berättar vad den årliga avgiften kommer vara. Vi har ingen anledning att tro att avgiften kommer vara lägre än Länsförsäkringars avgift vilket gör att vi hellre rekommenderar en fond som är beprövad.

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Patrick Siegbahn

Patrick Siegbahn är teknisk fysiker, tidigare risk- och hedgefondanalytiker, grävande finansgranskare och grundare till Småspararguiden. Läs mer om honom här.