Vilken fond med tjänstepension hos Brummer?

Småspararjouren


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


FRÅGA: Hej! Jag läste bloggen “Är du verkligen speciell?” och började fundera på vad jag skulle välja för fond i min tjänstepension som ligger hos Brummer & Partners. Dessa finns att välja på. Tack på förhand!

SVAR: Hej! Brummer & Partners har ett väldigt bra utbud av billiga indexfonder, så här är det lätt att göra rätt. Vi tycker att man ska välja globala indexfonder för att man då sprider sin risk väldigt bra och får en placering som överlag slår aktivt förvaltade fonder.

Beroende på hur långt du har kvar till pensionen kanske du även ska placera en del i en lång räntefond, vilket även finns hos Brummer. Vi tycker generellt att man ska ha allt i aktiefonder om placeringen är längre än 10 år, i annat fall ger vår tjänst Sparguiden dig en bild över hur vi tycker att man ska vikta mellan aktie- och räntefonder.

Bra aktiefonder hos Brummer:

  • State Street World Index Equity Fund
  • Vanguard SRI Global Stock Fund

Bra räntefond hos Brummer:

  • AMF Räntefond Lång

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

David Rydén

David Rydén David Rydén har en Master-examen i Nationalekonomi från Handelshögskolan. Han är analytiker på ett mindre konsultbolag, med bred erfarenhet inom bl.a. lönestatistik och finans. På Småspararguiden får David utlopp för diverse Python-applikationer och en del akademiskt nörderi. David bor i bostadsrätt och placerar övervägande i svenska och globala indexfonder.