Småspararguiden lanserar machine learning big data-robotrådgivning

Blogg


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


Efter vårt prisbelönta folkbildande har vi blivit kontaktade av dussintals riskkapitalister som vill utveckla vår affärsmodell. Idag kan vi därför stolt presentera vår nya satsning på machine learning big data AI-robotrådgivning; Småspararguiden RoboAutoSave™.

Ämnen som är i ropet är just nu digitalisering, big data, machine learning och AI. Finansbranschen skall naturligtvis vara med på tåget, något som Nordnet var tidiga att skryta med när de lanserade sin Robosave; en rådgivningsrobot som ställer några frågor till användaren och sedan sätter ihop en portfölj av billiga indexfonder. Allt till det facila priset 0,50% per år, utöver priset för fonderna.

Avanza var också med i matchen när de lanserade Avanza Auto. En rådgivningsrobot som också ställer några frågor till användaren och sedan sätter ihop en portfölj… av billiga indexfonder. Den här gången till det snarlika priset 0,35%, utöver priset för fonderna.

Efter långa förhandlingar kan vi glatt informera om att vi nu har tagit in 20 miljoner kr via ett internationellt nätverk av investerare för vårt nya projekt RoboAutoSave™. Våra investerare vill vara anonyma, men vi kan avslöja att det rör sig om grupperingar inom Scientologikyrkan samt flera internationellt framgångsrika entreprenörer inom alternativ medicin och robotbaserad marknadsföring på sociala medier. Bland investerarna finns också ett nätverk av influencers som förutom att bidra med pengar kommer att ge oss global exponering hos framgångsrika bloggare.  

Roboten ställer några automatiska frågor till användaren av typen: “vilken är din favoritfärg, blå eller grön?”, “vilken är din favoritrobot i Transformers?” och “vill du betala lite, medel eller hög avgift?” och gör sedan lite machine learning på svaren för att skapa en AI-genererad portfölj som delar upp investeringen i Nordnet Robosave och Avanza Auto.

På det här sättet kan vi ta fram en individanpassad robotportfölj av fondportföljer av aktieportföljer. En robot som väljer robotar som väljer fonder som väljer aktier, helt enkelt. Och alla vet ju att den som har flest robotar vinner, beskriver Småspararguidens AI-guru Patrick Siegbahn.

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Patrick Siegbahn

Patrick Siegbahnär grävande finansgranskare, expert i Plånboken i P1, tidigare risk- och hedgefondanalytiker och grundare till Småspararguiden. Läs mer om honom här.