Bästa fonden för privat pensionssparande?

Småspararjouren


Behöver du hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


FRÅGA: Hej! Jag undrar över mitt privata pensionsparande, jag har Länsförsäkringar global aktiv B som sparande nu men ser att avgiften för fonden är 1,2% vilket jag insett är alldeles för högt efter att ha läst på lite. Vilken fond skulle ni rekommendera mig att spara i stället för denna om jag vill ha kvar mitt konto på Länsförsäkringar, alternativt om jag öppnar konto på Avanza hur skulle ni spara då? Jag är 33 år och tänker inte röra pengarna före jag är 65 år.

SVAR:  Hej, roligt att du frågar! Jag är själv 33 år och sätter hela mitt pensionssparande hos Avanza i Länsförsäkringar Global Indexnära med avgift 0,22%. Den kan du också välja hos Länsförsäkringar så du behöver inte ens byta bank.

Om du använt vår Fondguide och klickat på “Bästa fonden oavsett bank”, eller i ditt fall klickat på Länsförsäkringar, hade du kommit fram till samma slutsats.

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Patrick Siegbahn

Patrick Siegbahnär grävande finansgranskare, expert i Plånboken i P1, tidigare risk- och hedgefondanalytiker och grundare till Småspararguiden. Läs mer om honom här.