Blev jag lurad av Max Matthiessen?

Småspararjouren


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


FRÅGA: Hej.

Min arbetsgivare anlitade Max Matthiessen år 2014 och jag fick då rådgivning av en av deras rådgivare. Jag blev övertalad att flytta mina pengar till en fond i Movestic och undrar nu om jag blivit lurad? Finns det något sätt för mig att byta?

SVAR: Vår bild är att de flesta som har fått råd av fristående rådgivare har dyra och dåliga fonder. Att du blev hänvisad till Movestic tyder på att “rådgivaren” fokuserat på sin egen provision istället för ditt bästa eftersom de är kända för att ha dyra fonder och betala generöst till rådgivare.

Om du vill veta om du skulle kunna byta till en bättre fond och hur mycket du skulle kunna tjäna kan du använda vår tjänst Pensionsräddaren. Vi hjälper dig gratis att se om det finns pengar att tjäna. Däremot tar vi lite betalt om du vill att vi också ska hjälpa dig med vad du ska byta till och hur du gör.

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Patrick Siegbahn

Patrick Siegbahnär grävande finansgranskare, expert i Plånboken i P1, tidigare risk- och hedgefondanalytiker och grundare till Småspararguiden. Läs mer om honom här.