Finansinspektionen och Småspararguiden är eniga – provisionerna ska bort!

Blogg


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


Onsdagen den 3 februari kom Finansinspektionen med en rapport som rekommenderar riksdagen att förbjuda provisioner inom finansiell rådgivning. Småspararguiden skrev en debattartikel som argumenterade för samma sak den 26:e januari, som kan läsas här. Småspararguiden har länge argumenterat för att rådgivare, som får betalt av fondbolagen (provision) för vilka råd de ger, är skadliga för sparare.

Vi är mycket glada att även Finansinspektionen tar ställning mot oseriös rådgivning som inte gynnar kunderna. Finansinspektionen skriver:

Det framhålls ofta att ett provisionsförbud skulle skada konkurrensen på rådgivningsmarknaden genom att gynna storbankerna. FI menar tvärtom att ett provisionsförbud är ett nödvändigt steg för att förbättra konkurrensen. Det är bara genom att fristående aktörer börjar erbjuda verkligt oberoende rådgivning som bankernas dominans på rådgivningsmarknaden kan utmanas.

Vi på Småspararguiden erbjuder just nu gratis oberoende rådgivning via vår hemsida och är redo att utmana storbankerna!

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Patrick Siegbahn

Patrick Siegbahnär grävande finansgranskare, expert i Plånboken i P1, tidigare risk- och hedgefondanalytiker och grundare till Småspararguiden. Läs mer om honom här.