Småspararguiden utmanar bankernas säljare – lanserar äkta oberoende rådgivning

Blogg


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


[Uppdatering 2020-04-08: Sedan detta inlägg publicerats har vi utökat våra tjänster till att erbjuda både en pensionsrapport och personlig oberoende rådgivning.]

Har du tröttnat på att din personliga bankman ger råd som gynnar banken och inte dig? Vill du hellre lyssna på någon som har samma akademiska kunskap, men som är oberoende? Nu lanserar vi Sveriges första äkta digitala oberoende finansiella rådgivning: Småspararjouren. Just nu är den dessutom gratis.

Testa oss gärna!

Undrar du vilka fonder som är bra? Eller hur man ska tänka kring sparande? Har du träffat din rådgivare och vill ha en second opinion på råden du fått? Inga frågor är dumma!

Ställ en fråga

teamet_484x96_grayscaleVarför gör vi detta?

Småspararguiden började som ett ideellt projekt med målet att informera och vägleda konsumenter att göra kloka privatekonomiska val. Vi startade ur en frustration över att våra vänner, grannar och släktingar blir lurade att göra placeringar som är bra för rådgivaren, men dåliga för dem själva.

Vi har sedan tidigare tagit fram Småspararens budord – 10 enkla förhållningsregler att följa för att undvika att bli lurad av bankernas och försäkringsförmedlarnas rådgivare – och en egen Sparguide. Nu tar vi nästa steg och svarar på precis din fråga. På så sätt hoppas vi att kunna hjälpa ännu fler till ett ännu bättre sparande.

Inom en snar framtid kommer ett provisionsförbud vända upp och ned på finansmarknaden. Plötsligt kommer finansiell rådgivning inte längre att finansieras av dolda avgifter under bordet. Då vill vi vara den självklara oberoende aktören som ger bra råd till en låg kostnad via en digital tjänst. Lanseringen av Småspararjouren är ytterligare ett steg på den vägen.

Har vi tillstånd?

Våra råd kommer att publiceras på hemsidan för att utgöra allmäna råd och innebär inte rådgivning enligt lagens mening. För att ge finansiell rådgivning till konsumenter kring namngivna finansiella instrument krävs tillstånd av Finansinspektionen. Det är en lång och dyr process att få tillståndet, men vi kommer framöver att arbeta för att få Finansinspektionens tillstånd. Tills vi har fått tillståndet tror och hoppas vi att vi ändå kan ge så konkreta råd att du som kund förstår vad du ska göra.

Kan jag vara anonym?

Din fråga och vårt svar kommer publiceras men vi döljer ditt namn och dina kontaktuppgifter.

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Patrick Siegbahn

Patrick Siegbahnär grävande finansgranskare, expert i Plånboken i P1, tidigare risk- och hedgefondanalytiker och grundare till Småspararguiden. Läs mer om honom här.