Vi lämnade köksbordet och skaffade kontor!

Blogg


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


Vi drog igång Småspararguiden 2014 när vi publicerade våra 10 budord på en enkel hemsida. Sedan dess har över 100 personer träffat mig hemma vid köksbordet för att få vägledning och utbildning i hur man kan förvalta sin privatekonomi på ett bättre sätt.

Vi har tidigare suttit i startup-huben SUP46 samt hos Handelshögskolans plantskola för unga företag, SSE Business Lab. Men nu står vi på egna ben för första gången genom att dela kontor med en handfull andra företag i ett kontorshotel. Vår rådgivning till privatpersoner har vi i något av kontorets två mötesrum.

Det är egentligen inget särskilt alls med det här kontoret. Det finns varken dyr konst, kristallkronor eller oljemålningar på bankdirektörer, men vi känner oss väldigt nöjda och hoppas att det ska duga åt er kunder också.

De flesta verksamheter börjar i något garage eller köksbord för att sedan skala upp. Många av de bolag vi har suttit bredvid på de båda startup-dagisen har gjort detta genom att ta in investerare. I vårt fall har vi varit noga med att behålla vårt oberoende och inte låta någon utomstående investerare styra oss i en riktning vi inte är bekväma med. Dessutom har flera av de potentiella investerare vi ändå kommit i kontakt med tyckt att vi haft för många jobbiga moralidéer och därför stängt dörren till för många lukrativa affärer. Det är kanske därför det tagit oss nästan fem år att samla modet att “flytta hemifrån” på riktigt.

Vårt bokningssystem är nu mycket generösare med tider så om du går i tankarna att testa äkta oberoende rådgivning för ditt sparande eller din pension är du hemskt välkommen till vårt nya kontor!

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Patrick Siegbahn

Patrick Siegbahnär grävande finansgranskare, expert i Plånboken i P1, tidigare risk- och hedgefondanalytiker och grundare till Småspararguiden. Läs mer om honom här.