Vikten av att sitta lugnt i båten – utdrag från vår kommande bok

Blogg


Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


Vi har nyligen gjort de allra sista korrigeringarna i vår bok – Mer pengar för pengarna. Det är mycket som är osäkert i Coronatider, men det allra mesta talar för att boken kommer ut som planerat den 4:e maj. Följande utdrag från kapitel 1.4, Aktier på lång sikt, är skrivet i somras när vi fortfarande trodde att Corona var en ölsort, men vi tycker att det passar alldeles utmärkt just nu.

Uppdatering: Nu är boken ute. Köp den här.

Vikten av att sitta lugnt i båten

Den största risken med aktiefonder på lång sikt är du själv. Alla resonemang i det här kapitlet bygger på att du sitter lugnt i båten. Sparar du långsiktigt kommer du någon gång att vara med om en börskrasch där du förlorar mycket pengar. Om du då får panik och flyttar pengarna till ett sparkonto kommer du inte att vara med när börsen så småningom går upp igen. För att inte förlora pengar i slutändan är det därför jätteviktigt att du håller dig lugn när det händer. 

Eller som Galenskaparna och After Shave formulerade det hela:

Spring inte runt och vela  
Då sabbar du det hela

Du kan bevaka boken hos bokus eller adlibris så får du en ping när den går att köpa.


Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Andreas Runnemo

Andreas Runnemo har 10 års erfarenhet från finansbranschen där han innan Småspararguiden har jobbat på hedgefond, storbank och livförsäkringsbolag. Trots att han själv har suttit på hedgefond och byggt avancerade algoritmer för att slå börsen har han alltid haft sina egna pengar i billiga indexfonder. Andreas är civilingenjör från KTH (Teknisk Fysik) med inriktning finansiell matematik och civilekonom från Handels.