Oberoende finansiella rådgivare, finns de på riktigt?

Blogg

tomte

Behöver du ytterligare hjälp? Prova Småspararguidens oberoende rådgivning!


[Uppdatering: Numera erbjuder vi själva också oberoende rådgivning.]

Många människor tror att gud finns, utan att ha sett hen. Yngre barn tror ofta på jultomten och har kanske träffat någon som utger sig för att vara just det. Idag har vi träffat någon som är minst lika svår att hitta: en oberoende finansiell rådgivare.

Denne mystiske person heter Henrik Tell, driver egen firma,  är till skillnad från din personliga bankman intresserad av att hjälpa kunderna på bästa sätt och är helt transparent med vad han tar betalt. Det finns inte många som Henrik och det beror på att folk är vana vid att rådgivning är gratis. Gratis rådgivning ser bra ut på prislappen, men den dolda kostnaden i form av exempelvis onödigt dyra fonder kommer i längden att kosta skjortan.

Naturligtvis är det inte alla som har råd att anlita Henrik. Du behöver förmodligen ha några miljoner kronor för att det ska vara värt hans timarvode. Om du vill ha hjälp med dina placeringar gratis, utan att prata med din säljare på banken , kan vi avslöja att vi på Småspararguiden jobbar på saken. Tillsvidare kan vi tipsa om våra 10 budord samt vår Sparguide, Fondguide och Jour.

Oberoende rådgiving med Småspararguiden

Om författaren

Patrick Siegbahn

Patrick Siegbahnär grävande finansgranskare, expert i Plånboken i P1, tidigare risk- och hedgefondanalytiker och grundare till Småspararguiden. Läs mer om honom här.